Drob de pui cu ciuperci este rețeta perfectă de Paște pentru cei ce iubesc carnea de pui, dar și pentru cei ce țin dietă sau vor să mănânce mai ușor.
Cum se prepară drobul de pui cu ciuperci
1. Ficățeii de pui se fierb circa 5 minute în apă cu puțină sare.
2. Pipotele, inimile și pulpele de pui se fierb în apa în care am adaugat sare, boabe de piper și foi de dafin.
3. Separat se călesc ciupercile tăiate cubulețe până elimină toată apa.
4. Se desozează pulpele de pui.
5. Când carnea și organele s-au fiert se dau prin mașina de tocat.
6. Peste amestecul de carne fiartă tocată se adaugă sare, ceapa verde, usturoiul verde, mărarul și pătrunjelul, toate tocate. Se adaugă și ciupercile.
7. Pentru a lega amestecul pentru drob se adaugă și cele 5 ouă și se amestecă bine.
8. Pentru a drobul să nu se sfărâme la tăiat se adaugă și cele 5 linguri de griș.
9. Amestecul pentru drob se pune într-o tavă de chec/cozonac pe care am tapetat-o cu foaie de copt. Cine preferă poate adăuga și prapurul peste drob.
10. Drobul de pui cu ciuperci se dă la cuptor pentru 30-40 minute.