Prăjitura cu piersici este desertul ideal pentru vară. O prăjitură aromată, dulce, parfumată cu o textură pufoasă, dar umedă este o încântare pentru cei mici, dar și cei mari.
Prăjitura aurie, perfectă, de savurat alături de o ceașcă de cafea sau ceai.
1. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Într-un castron se bat ouăle cu zahărul până se albesc.
3. Se adaugă uleiul, crema de brânză și vanilia (și coniacul dacă se folosește) și se continuă amestecarea.
4. Praful de copt se adaugă peste făină și se cerne amestecul.
5. Se adaugă treptat făina și praful de copt. Amestecul pentru prăjitură trebuie să fie omogen, consistent.
6. Se unge o formă rotundă cu unt sau ulei.
7. Se toarnă aluatul în formă.
8. Piersicile se taie felii sau cubulețe și se adaugă peste aluat.
9. Prăjitura se coace la 180 de grade Celsius timp de 40 de minute sau până ce trece testul scobitorii.
10. După ce desertul este copt se lasă să se răcească înainte să fie tăiat.
11. Cine dorește poate tăia prăjitura cu piersici pe jumătate, asemenea unui tort și poate umple tortul cu cremă de vanilie.