1. Formele se ung bine cu unt. Aluatul se taie în pătrate egale şi se aşază uniform în formele de copt.
2. Ciupercile foarte bine scurse se dau prin maşina de tocat. Tonul se scurge de zeamă. Mărarul şi usturoiul se spală şi se toacă fin. Se amestecă bine ingredientele, se încorporează şi maioneza, se potriveşte totul la gust de sare şi piper. Se ia câte puţin din amestec, cu o lingură, şi se umplu formele, atât cât să nu depăşească jumătate din înălţimea formei. Se presară puţin caşcaval ras şi se dă totul la cuptorul încins în prealabil. Se lasă cam 20 minute, la foc potrivit.
3. Se scoate tava cu tarte din cuptor şi, cât sunt fierbinţi, se ornează cu murături asortate, decupate după imaginaţia fiecăreia. Se poate prepara şi o glazură din gelatină, dacă se doreşte un aspect mai pretenţios.