1. Pieptul de curcan se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma după ce începe să fiarbă, se mai lasă să clocotească şi se încearcă cu furculiţa. Când s-a fiert, se scoate, se unge cu ulei şi se înfăşoară într-o folie, să fie fraged.
2. Separat, se pregăteşte umplutura din boabele de struguri care, în prealabil, au fost spălate şi scurse de apă. Se adaugă sare, piper, boia iute, rozmarin, sosul de soia, susanul, usturoiul tocat şi se zdrobesc cu mixerul sau cu un tel de bucătărie.
3. În compoziţie se adaugă pesmetul şi se omogenizează. Compoziţia trebuie să fie groasă. Se scoate pieptul de curcan şi se taie în trei. Se tapetează o tavă cu ulei şi pesmet şi se pune un rând de piept, unul de umplutură, apoi iar piept şi iar umplutură.
4. Se prepară un sos din ulei, sare, piper, vin, must, boia şi busuioc şi se toarnă pe deasupra pieptului umplut.
5. Când se serveşte, se ornează cu boabe de struguri şi frunze de busuioc, se stropeşte cu sos şi se presară pesmet pe deasupra.