De Stanescu Daria,
Evident, contează enorm și locul de unde le cumperi, iar pentru această informație venim noi în ajutorul tău, câteva rânduri mai jos. Dar, hai mai bine să începem și să nu mai amânăm prea mult momentul.
Ești mare amator de mâncare bună, un adevărat gourmand, și preferi să mănânci ceva de calitate, de fiecare dată. Dacă îți place și carnea, atunci nu îți spunem nicio noutate: știi că, desigur, nu ai cum să dai greș cu cotlete de berbecuț, care dacă le pregătești așa cum trebuie, pur și simplu ți se topesc în gură. Evident, contează enorm și locul de unde le cumperi, iar pentru această informație venim noi în ajutorul tău, câteva rânduri mai jos. Dar, hai mai bine să începem și să nu mai amânăm prea mult momentul.
Cotletele de berbecuț sunt de fapt bucăți de carne care provin din coastele animalului, în special din zona din apropierea celor inferioare. Sunt cunoscute și apreciate de specialiștii în domeniu pentru textura lor suculentă și pentru aroma distinctivă. Aceste cotlete de berbecuț au un strat subțire de grăsime care ajută la menținerea frăgezimii în timpul gătitului, și care dau gustul aparte al acestei cărni. Sunt apreciate în bucătăriile din întreaga lume și sunt cel mai des pregătite la grătar, la tigaie sau la cuptor.
Pentru a te bucura de gustul lor aparte, alege cotlete de berbecuț cu un strat uniform de grăsime și carne de culoare roz, care indică faptul că sunt într-adevăr proaspete. Cotletele cu oase mai lungi sunt ideale pentru un aspect mai elegant și o prezentare mai atrăgătoare, ceea ce poate face diferența atunci când ai oaspeți la masă. Acum, dacă tot am ajuns aici, se cuvine să facem o paranteză și să spunem că este mai mult decât important locul de unde alegi să le cumperi. Găsește un furnizor de încredere, cum este și Carmangeria Moldovan, pentru a nu avea parte de ceva surprize neplăcute, pentru că pot exista și astfel de situații.
Acum, dacă ai fost la Carmangeria Moldovan și ai cumpărat cotlete de berbecuț, să vedem și cum le pregătește. Scoate-le din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a le găti, pentru a ajunge la temperatura camerei, pentru că în acest fel le vei găsi mai rapid și mai uniform. Eventual poți bate cotletele cu un ciocan de carne pentru a le aplatiza ușor, asigurând o grosime egală, după care condimentează-le cu sare, piper și alte mirodenii, precum rozmarin, cimbru sau usturoi, în funcție de preferințele tale. Poți suplimenta și cu un strop de ulei de măsline pentru a ajuta condimentele să adere, dar nu exagera cu el.
Aici, totul ține de preferințe. Pentru tigaie, folosește una de fontă, pe care o încălzești la foc mediu-mare. Adaugă un pic de ulei de măsline și așteaptă să se încingă bine. Gătește cotletele timp de 3-4 minute pe fiecare parte pentru o friptură mediu-gătită (medium), sau mai puțin dacă preferi carnea mai în sânge.
Adori grătarul? Atunci preîncălzește-l la temperatură mare, apoi pune aici cotletele de berbecuț și gătește-le cam 2 – 3 minute pe fiecare parte, dar le vei întoarce o singură dată.
Dacă preferi să utilizezi cuptorul, preîncălzește-l la 200 de grade Celsius. Mai întâi rumenește cotletele rapid într-o tigaie, după care transferă-le în cuptor pentru încă 8-10 minute.
Atenție, în mod obligatoriu, după ce ai gătit cotletele, indiferent de metoda aleasă, lasă-le să se odihnească timp de 5 minute. Vor fi mai fragede și pline de savoare.
Pentru a însoți aceste delicioase cotlete de berbecuț, optează pentru o ganitură inspirată, cum ar fi legume la gril, piure de cartofi cu un praf de nucșoară sau o salată proaspătă. Sosurile precum cel de mentă sau de iaurt cu usturoi se potrivesc de minune.
Carmangeria Moldovan este o afacere de familie din Cluj-Napoca, cunoscută în toată zona pentru producția și vânzarea de carne și produse din carne de înaltă calitate. Aceasta are o tradiție îndelungată în prepararea cărnii, și aici se pune mare accent pe rețetele tradiționale și pe utilizarea ingredientelor naturale. Carmangeria Moldovan se bucură de o bună reputație în zona Clujului și în cam toată regiunea Transilvaniei, fiind apreciată pentru produsele sale proaspete și gustoase, pe care toată lumea le adoră.
În afară de carne proaspătă și produsele tradiționale din carne, cum ar fi cârnații, slănina, și pastrama, carmangeria aduce mai aproape de clienții său și diverse preparate gătite și produse din carne afumată. De asemenea, aici se pune un accent deosebit pe respectarea standardelor de calitate și siguranță alimentară, ceea ce îi face o alegere populară în rândul consumatorilor locali.
Carmangeria Moldovan are mai multe locații în Cluj-Napoca și împrejurimi, și este locul perfect de unde își pot face cumpărăturile atât locuitorii orașului, cât și toți cei care apreciază produsele tradiționale românești.