Curcan umplut

Curcan umplut

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 curcan
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 6 felii şuncă
Pentru umplutură
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 1 ceapă
  • 3 rădăcini de ţelină
  • 150 g nucă măcinată
  • 2 mere
  • 450 g carne tocată
  • piper
  • 250 g miez de pâine fărâmiţat
  • 2 ouă
  • 2 legaturi pătrunjel
Pentru glazură
  • 6 linguri whisky
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura coajă de portocală rasă
  • 3 linguri suc de portocale

Mod De Preparare

1. Se prepară umplutura. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa şi ţelina. Se curăţă merele şi se dau pe răzătoare. Se încălzeşte uşor uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa, ţelina şi merele împreună cu miezul de nucă. Se lasă la foc mic până se rumenesc. Se pun apoi într-un castron mare şi se adaugă restul ingredientelor: carnea tocată, miezul de pâine, ouăle bătute uşor şi pătrunjelul tocat mărunt. Se condimentează totul cu sare şi piper după gust şi se amestecă bine.

2. Se curăţă curcanul de măruntaie, se spală şi se şterge cu un prospop curat de bucătărie, şi în interior, şi în exterior. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se umple cu amestecul preparat. Se pune curcanul într-o tavă mare şi se unge cu untul topit. Deasupra, se aşază feliile de bacon, se acoperă totul cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor aproximativ 3 ore şi jumătate.

3. Pentru glazură, se combină toate ingredientele şi se amestecă. Cu o oră înainte de final, se scoate friptura şi se înlătură folia de aluminiu şi feliile de bacon. Se unge curcanul cu glazura preparată. Se dă din nou la cuptor şi se continuă ungerea cu glazură la fiecare 15 minute, până la final. Se lasă friptura 30 de minute înainte de a se servi.

Evaluează