1. Se curăţă cotletul de porc şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, rozmarin, usturoi pisat. Se stropeşte cu unt şi ulei, cu vin şi se bagă în cuptorul încins, la foc potrivit.
2. Se curăţă portocalele şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul rezultat se toarnă în tava cu cotletul de porc.
3. Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Mărul se spală, se curăţă şi se rade pe răzătoarea mare. Se adaugă totul în tava cu friptură. Se lasă totul să să se pătrundă, la foc, cel puţin o oră, stropind, din când în când, carnea cu sosul lăsat în tavă.
4. Cu câteva minute înainte de a fi scos cotletul, se acoperă cu un strat de caşcaval ras. Se serveşte ornat cu frunze de pătrunjel şi cu sos din belşug.