1. Fileurile de peşte se spală şi se lasă la scurs. Se tăvălesc apoi prin zeama de la o jumătate de lămâie, se dau cu sare şi piper.
2. Într-o cratiţă, se pun la fiert vinul, boabele de piper, foile de dafin. Deasupra, într-o sită sau în strecurătoare, se pun bucăţile de peşte, cam 10 minute, să se pă- trundă la baie de abur.
3. Chifla se înmoaie cu lapte călduţ, se stoarce şi se amestecă cu smântâna, vermutul, verdeţurile, sare şi piper după gust.
4. Se întinde foia de aluat, în aşa fel încât peştele să poată fi rulat în interiorul ei şi să fie acoperit complet. Se aşază peştele şi se întinde deasupra crema cu verdeţuri. Se ung marginile foilor de plăcintă cu albuş bătut şi se lipesc foarte bine la capete. Dacă e cazul, se rulează puţin, pentru ca pachetul astfel format să fie etanş.
5. Se unge deasupra cu gălbenuş bătut. Se dă la rece, o jumătate de oră. Se introduce apoi în cuptorul încins, la foc potrivit, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 20 minute, până capătă o culoare aurie.
6. Sosul se prepară din amestecul format din iaurt, cubuleţe de roşii, verdeţuri, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
7. Se serveşte plăcinta ornată cu pătrunjel tocat şi roşii cherry, cu sosul alături.