1. Se spală bine cartofii şi morcovii, se fierb 30 de minute în apă cu sare, apoi se lasă la răcit. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie rondele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa şi mazărea. Se ţine la foc patru minute, după care se pune sare şi piper după gust. Se taie cartofii şi morcovii cubuleţe şi se amestecă cu ceapa şi cu mazărea.
2. Se omogenizează maioneza cu iaurtul, muştarul, sarea de lămâie, zahărul şi piperul, apoi se adaugă sosul astfel obţinut peste amestecul de legume.
3. Se fierb ouăle în apă cu sare, şase minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece. După ce se răcesc, se curăţă şi se ornează, ca iepuraşul din imagine.
4. Pentru fiecare porţie, se aşază pe farfurii legumele cu sos, se presară peste ceapa verde tăiată mărunt şi se pune deasupra câte un ou decorat.