1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă treptat şi uleiul. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adaugă în ploaie peste gălbenuşurile frecate. Se adaugă albuşurile bătute spumă. Se coace într-o tavă pătrată timp de 40 de minute. Se taie când s-a răcit.
2. Pentru cremă se fierbe budinca împreună cu zahărul şi laptele conform instrucţiunilor de pe plic. Se dizolvă gelatina în 4 linguri de apă şi se încorporează în crema fierbinte.
3. În timpul în care se răceşte crema, se bate smântâna până se întăreşte. Când crema este rece, se amestecă smântâna bătută împreună cu crema de vanilie. Cireşele se scurg de zeamă, se pasează şi apoi se adaugă în cremă, amestecându-se până la omogenizare.
4. Se asamblează tortul şi se lasă la rece până se pregăteşte glazura.
5. Pentru glazură, se amestecă bine toate ingredientele până se obţine o pastă de consistenţa plastilinei. Se întinde cu sucitorul, pe o planşetă unsă cu ulei, apoi se îmbracă cu ea tortul montat.