Granita cu rom şi cafea

Granita cu rom şi cafea

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g zahăr
  • 200 ml rom
  • 1.1 litri apă rece
  • 2 linguri cafea instant
  • 2 linguri apă călduţă
  • frişcă pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se pun romul şi 100 g zahăr într-un vas la fiert. Se fierb la foc mic 5-6 minute până se obţine un sirop mai gros. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă cu 500 ml de apă fiartă şi răcită. Se pune la congelator 3 ore.

2. Se amestecă cafeaua cu 2 linguri de zahăr. Amestecul se pune într-un castron cu apă caldă. Se amestecă şi se adaugă 600 ml apă fiartă şi răcită. Se dă la congelator 3 ore. La fiecare 2 ore amestecă în vas.

3. Se serveşte în cupe de sticlă şi se ornează cu frişcă.

Evaluează