CIULAMA DE CIUPERCI DE POST – RETETA
Cand cauti o reteta hranitoare dar vrei sa nu mananci carne, o varianta este sa incerci ciulama de ciuperci de post, o alegere savuroasa si extrem de apreciata.
Cum faci ciulama de ciuperci de post
1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scurg şi se pun din nou la fiert în 1,5 l apă curată. Se adaugă, ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate. Când sunt bine fierte legumele şi ciupercile, se sărează şi se dau la rece.
2. Se încinge uleiul, apoi se căleşte făina numai 1-2 minute, doar cât să se îngălbenească uşor. Se stinge cu supă strecurată, adăugată în porţii mici, amestecând de fiecare dată să nu se facă cocoloaşe. Când devine de consistenţa smântânii se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.
3. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă.
Îți plac ciupercile? Citește despre specii de ciuperci comestibile. Beneficii și contraindicații