1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se condimentează pe ambele părţi şi se lasă la rece, până se pregăteşte umplutura.
2. Spanacul se curăţă, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Orezul se curăţă şi se spală. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă orezul, ciupercile, morcovul tăiat cubuleţe şi spanacul. Se fierbe înăbuşit până ce scade apa din tigaie şi se condimentează după gust cu sare, piper, pătrunjel verde tocat şi zeamă de lămâie.
3. Cu această compoziţie se umple muşchiul de porc. Se leagă cu aţă şi se pune într-o tavă cu puţin ulei, câteva linguri de apă, sare şi piper. Se coace în cuptorul încins 60- 70 minute, până se rumeneşte frumos.