1. Se curăţă spanacul, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Într-o tigaie cu puţin ulei se călesc ceapa şi usturoiul, apoi se adaugă spanacul scurs şi tocat. Se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute. Se încinge cuptorul.
2. Telemeaua de vacă se rade şi se amestecă cu brânza proaspătă, spanacul şi pătrunjelul verde, tocat mărunt. Se adaugă sare.
3. Se întind foile de aluat şi se taie după dimensiunile tăvii. Se pun într-o tavă tapetată cu ulei şi puţină făină, 4 foi unse cu ulei. Se toarnă compoziţia de spanac, se nivelează şi se pun alte 4 foi unse cu ulei. Deasupra se toarnă oul bătut spumă şi se coace 40 – 45 de minute.