Pentru a se amesteca mai bine praful de copt cu făina, acestea se cern împreună.
1. Se bat ouăle cu 125 g zahăr şi un praf de sare, apoi se amestecă cu 200 g unt, făina şi praful de copt, până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece 30 de minute.
2. Stafidele se spală în apă călduţă, se usucă şi se stropesc cu esenţă de rom. Merele curăţate se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Restul de zahăr se dizolvă în vin, se adaugă ½ linguriţă scorţişoară şi se toarnă peste mere. Se lasă 10 minute la macerat, apoi se scurg. Se păstrează sucul şi se foloseşte la prepararea budincii, în locul laptelui. Când budinca este rece se amestecă cu merele şi stafidele.
3. Se întinde aluatul într-o foaie groasã de ½ cm, din care se taie douã blaturi rotunde şi o fâşie lată pentru margine. Într-o tavă unsă cu unt se pune aluatul, se presară puţin pesmet, apoi se toarnă compoziţia de mere şi se acoperă cu celălalt blat. Se înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi se pune la copt 50 – 60 de minute, în cuptorul încins.
4. Când se răceşte, se presară zahăr pudră şi scorţişoară.