Tiramisu

Tiramisu

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingura zahăr
  • 8 lingurite cafea
  • 400 g pişcoturi
  • 2 linguri lichior de caise, cireşe
  • 125 g zahăr pudră
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 ml frişcă bătută
  • 200 g brânză proaspătă
  • 250 g mascarpone
  • 30 ml coniac
  • 50 g ciocolată rasă

Mod De Preparare

1. Se face o cafea tare cu 8 linguriţe de cafea (300 ml cafea). Se îndulceşte cu zahăr şi se pune la rece.

2. Se bat gălbenuşurile cu zahărul pudră, la bain marie, până se obţine o cremă groasă, dar care nu trebuie să dea în fiert. Se amestecă brânza proaspătă cu mascarpone, apoi se adaugă gălbenuşul bătut, lichiorul şi se amestecă bine. Se lasă puţin la rece, apoi se pune frişca şi se amestecă.

3. Într-un castron se pun cafeaua strecurată şi coniacul. Pişcoturile se înmoaie, 1 – 2 secunde, în cafea şi se pun în straturi succesive cu crema, în cupe transparente. Se ornează cu ciocolată rasă şi cacao. Se lasă la rece 3 ore.

Evaluează