1. Se curăţă ceapa, morcovii şi păstârnacul în 1 l de apă cu puţină sare. Se fierb 30 minute şi se păstrează supa. Orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1 minut într-o tigaie încinsă cu o lingură de unt. Se adaugă 0.5 l supă fierbinte şi se lasă la foc mic 15-20 minute.
2. Se desface compotul de ananas şi se pune la scurs într-o strecură toare. Se păstrează 4 felii întregi, iar restul se taie cubuleţe, care se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. Se răstoarnă peste orez, se amestecă şi se pun deoparte.
3. În untul rămas se prăjesc cele două pulpe, apoi se pun într-un vas uns cu unt. Se adaugă un sos din vin îndoit cu supă de legume amestecat cu miere, pasta de roşii, oţet, un praf de sare şi piper. Se pun în cuptorul încins şi se lasă 25-30 minute. Cu puţin înainte se adaugă orezul şi ananasul.