Tobă

Tobă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc (fleică cu şorici, pulpă)
  • 1 rasol de porc
  • 600-700 g organe de porc (inimă, splină, limbă)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 15-20 boabe de piper
  • 2 foi dafin
  • ienibahar
  • burtă (stomac) de porc foarte bine spălată şi curăţată, păstrată câteva zile în apă rece cu sare şi oţet
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Tradiționala tobă de porc nu trebuie să lipsească de pe masa ta de Crăciun! Fă-o după pașii de mai jos și o să vezi că o să îți iasă mult mai bună decât aceea luată din comerț!

toba3

1. Carnea cu şorici se pârleşte, se curăţă şi se spală cu apă călduţă. Organele se spală şi se lasă la apă rece jumătate de oră. Limba se fierbe separat 10 minute şi se curăţă.

2. Toată carnea se pune într-o oală cu apă rece şi se dă în clocot. Se schimbă apa şi se pune din nou la fiert. Se spumează, se adaugă ceapa, morcovii, sare şi mirodenii şi se lasă să fiarbă acoperit până ce se desprinde uşor carnea de pe oase.

3. Se scoate carnea şi se lasă puţin deoparte să se răcească, iar supa se potriveşte la gust şi se păstrează. Toată carnea fiartă se taie fâşii. Se pune într-un vas mai mare, se adaugă un polonic de supă şi se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă, se pune în burta de porc, se mai toacă puţină supă şi se coase lejer.

4. Se pune pe foc într-un vas mai larg unde s-a turnat restul de supă în care a fiert carnea. Se lasă focul la mic şi se fierbe aproximativ o oră, fără să clocotească şi se înţeapă din loc în loc. Se scoate apoi şi se presează între două tocătoare din lemn, peste care se pune o greutate de maxim 1 kg. Se lasă la rece până a doua zi.


Alte rețete tradiționale de Crăciun găsești aici.

Evaluează