1. Se freacă untul cu mierea şi gălbenuşurile adăugate pe rând. Ciocolata rasă se topeşte deasupra unui vas cu apă caldă, apoi se lasă să se răcească şi se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă albuşurile bătute cu un praf de sare, macul zdrobit într-o piuliţă cu scorţişoara, coaja rasă de lămâie, romul, vişinele tăiate în jumătăţi şi, în ploaie, făina. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, o oră. În ultimele 10 minute focul se mai reduce puţin să nu se usuce blatul.
2. Frişca se bate cu zahărul şi întăritorul de frişcă, iar când nu se mai desprinde de pe tel se amestecă uşor cu migdalele tocate mărunt.
3. Blatul copt şi răcit se taie în trei foi. Se aşază pe un platou şi se umplu cu jumătate din frişcă, iar cu restul de frişcă se îmbracă tortul. Se ornează pe lateral cu migdale, iar deasupra cu ciocolata albă.
4. Se lasă la rece 2 ore, apoi se taie felii şi se serveşte.