1. Oul, zahărul şi zahărul vanilat se amestecă bine. Se adaugă untul, coaja de lămâie şi făina şi se frământă, până când se omogenizează. Aluatul obţinut se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o jumătate de oră.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Perele se curăţă, se taie felii şi se stropesc cu o lingură de zeamă de lămâie, iar brânza dulce se pasează şi se amestecă uşor cu ouăle, zahărul pudră, praful de copt şi zeama de lămâie.
3. Se întinde aluatul de bază într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă apoi compoziţia de brânză, se pun perele şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. Se scoate apoi din cuptor se presară aluatul nisipos şi se mai coace 5-7 minute.
4. Pentru aluatul nisipos se amestecă toate ingredientele. Prăjitura se lasă mai întâi să se răcească, apoi se scoate din tavă şi se pudrează cu zahăr şi puţină scorţişoară.