1. Se încălzeşte cuptorul şi se ung cu unt formele pentru brioşe.
2. Se bat ouăle cu zahărul şi vanilia până se obţine o cremă groasă ca o smântână şi se topeşte tot zahărul. Treptat, se adaugă făina cernută şi untul frecat spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă în formele pregătite pentru copt.
3. Se pun în cuptorul bine încins şi se coc la foc potrivit, 10-15 minute, până devin aurii. Se lasă să se răcească 10 minute şi apoi se scot din forme şi se lasă în continuare să se răcească.
4. Pentru glazură, se freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până se obţine o cremă spumoasă şi se topeşte tot zahărul. Pentru glazura roz, se separă o parte din cremă şi se amestecă uşor cu siropul de vişine. Se toarnă cele două creme pe brioşe, dar numai când acestea s-au răcit şi se ornează după preferinţe.