1. Portocalele spălate se freacă fiecare cu zahărul cubic, până ce se ia toată coaja galbenă pe bucăţile de zahăr. Se pune apoi zahărul aromat în lapte şi se dă în clocot. Separat, se bat ouăle cu amidonul dizolvat în puţină apă rece şi gelatina înmuiată. Se toarnă treptat laptele şi se pune la bain-marie, amestecând continuu. Când crema începe să se prindă de lingură, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se înglobează frişca şi se toarnă în pahare.
2. Pentru crema de cafea, se amestecă laptele, zahărul, cafeaua, ouăle, gelatina înmuiată, ciocolata rasă şi amidonul dizolvat în puţină apă rece. Se pune la bain-marie şi se procedează în continuare în acelaşi fel ca la crema de portocale.
3. Se lasă la rece jumătate de oră şi se ornează cu ciocolată rasă şi coajă de portocale.