1. Ceapa, dovlecelul, prazul şi gogoşarii se curăţă şi se spală. Toate legumele se taie bucăţi de 3-4 cm. Se pun într-un castron şi se dau cu un praf de sare.
2. Ciupercile se curăţă şi se spală. Usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se pisează cu sare. Se freacă apoi cu o lingură de ulei şi verdeaţa uscată. Se stropesc ciupercile cu mujdei şi se lasă la macerat 5-10 minute.
3. Ţepuşele se umezesc, apoi se pun alternativ ciupercile şi legumele tăiate. În fiecare bucată de gogoşar se pune câte un cubuleţ de caşcaval. Se coc în cuptorul încins, la foc iute, 20-25 minute şi se servesc imediat, cu sos de roşii.
4. Pentru sos se opăresc roşiile, se curăţă de coajă şi se zdrobesc. Se fierb cu unt, sare, piper şi zahăr numai câteva clocote.