Tort de biscuiţi

Tort de biscuiţi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 2-3 linguri lapte fierbinte
  • 50 g ciocolată menaj
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri migdale sau nuci tocate mărunt
  • 1 lingurita nucă de cocos
  • 1 pachet biscuiţi cu unt (100- 150 g)
Pentru ornat
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 1 lingura zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Pentru cremă, sa bate oul cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele, până se topeşte tot zahărul. Se pune apoi la bain-marie şi se bate în continuare până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se ia de pe foc şi se amestecă cu ciocolata rasă şi cacaua.

2. Când se răceşte, se amestecă cu untul frecat spumă, nuca de cocos şi migdalele tocate mărunt.

3. Într-o formă mică de chec, se pune o folie de celofan sau de aluminiu, apoi se formează straturi succesive din biscuiţi şi cremă de ciocolată. (Jumătate din cremă se păstrează pentru ornat.) Se acoperă tortul obţinut cu folie, se presează puţin şi se pune la rece minim 3 ore.

4. Se desface folia şi se ornează cu restul de cremă, ciocolata rasă şi puţin zahăr pudră. Se taie felii şi se serveşte cu sucuri proaspete de fructe.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot