1. Se bat gălbenuşurile cu 100 g zahăr până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins aproximativ 12 minute.
2. Blatul copt se presară cu restul de zahăr. Se desface apoi hârtia de copt şi se taie în două părţi inegale. Partea mai lată se pune pe o folie din aluminiu şi după aceea se pune într-o tavă de cozonac, iar partea mai îngustă se păstrează pentru capac.
3. Gelatina se lasă la înmuiat în apă. Brânza proaspătă se pasează cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşul şi gelatina înmuiată. Se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă până se obţine o cremă omogenă. Când se răceşte, se adaugă vanilia şi jumătate din frişca bătută. Se toarnă peste blatul din tavă şi se pune la rece.
4. În siropul din dulceaţă se adaugă amidonul şi se pune la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Cireşele se pun peste crema de brânză, iar deasupra se toarnă siropul îngroşat. Se acoperă cu blatul păstrat şi se presează puţin. Se lasă la rece 2 ore, apoi se răstoarnă şi se ornează cu restul de frişcă şi ciocolată rasă.