1. Se dizolvă drojdia de bere şi o lingură de zahăr în 200 ml lapte căduţ. Se amestecă cu o lingură de făină şi se lasă într-un loc cald, la crescut. Se toarnă apoi în făina cernută şi se frământă cu 2 gălbenuşuri frecate cu 2 linguri de zahăr, o lingură de smântână, 200 g unt frecat spumă, un praf de sare şi o lingură de rom. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul.
2. Merele se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoare. Se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se călesc cu 2 linguri de zahă r, într-o tigaie încinsă cu o lingură de unt. Când se răcesc, se adaugă seminţele de mac, coaja de la o lămâie şi zahărul vanilat.
3. Aluatul crescut se mai frământă o dată şi se întinde într-o foaie, din care se taie pătrate de 10 cm. Se pune pe fiecare câte o lingură din umplutură şi se rulează. Se coc într-o tavă unsă cu ulei, în cuptorul încins, 15-20 minute.
4. Se pudrează cu zahăr.