1. Smochinelele, curmalele fără sâmburi şi stafidele se spală în apă călduţă şi se usucă. Se taie cubuleţe, se pun într-un castron şi se stropesc cu 4 linguri de rom. Fructele confiate se taie cubuleţe.
2. Ouăle se bat cu zahărul tos şi 1 plic cu zahăr vanilat. Se amestecă cu făina, praful de copt, amidonul, un praf de sare şi scorţişoara. Se adaugă 130 g unt bătut spumă, nucile, alunele şi fructele confiate tăiate cubuleţe. Se păstrează câteva fructe pentru ornat.
3. Se toarnă într-o formă unsă cu unt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 50-60 minute.
4. Se scoate din formă, se lasă să se răcească şi se stropeşte cu rom. Se pudrează cu zahăr aromat cu zahăr vanilat şi se ornează cu fructe confiate.