1. Pentru aluat, se amestecă şi se bat spumă oul cu zahărul pudră şi untul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă până se omogenizează. Se acoperă cu o folie şi se lasă o oră la rece.
2. Pentru umplutură, perele se spală şi se curăţă de coajă. Jumătate se taie felii, iar cealaltă jumătate se taie cubuleţe. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, iar gălbenuşurile se amestecă cu brânza dulce şi laptele. Se amestecă cele două compoziţii şi se adaugă cubuleţele de pere.
3. Se întinde aluatul într-o foaie şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă umplutura, iar deasupra se presară feliile de pere. Se pune în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit, 40-50 minute.
4. Se prepară jeleul de fructe cu suc de fructe, apoi se întinde pe prăjitura coaptă, după ce aceasta s-a răcit puţin.