1. Ananasul din compot se lasă la scurs într-o strecurătoare. Siropul se păstrează. Mărul se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu bucăţile de ananas şi coaja de lămâie şi se pun în tava pentru copt, tapetată cu hârtie de copt, unt şi pesmet.
2. Se amestecă 100 ml sirop din compot cu vinul dulce, amidonul şi zahărul. Se pune la foc mic, se adaugă untul, se lasă să fiarbă 2-3 minute, amestecând continuu până se leagă. Se lasă să se răcească şi se toarnă peste fructe.
3. Pentru aluat se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă vinul, scorţişoara, uleiul şi făina amestecată cu praful de copt. Când se obţine un aluat omogen se toarnă peste fructe şi crema de vin, apoi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-45 minute.
4. Când se răceşte, se răstoarnă pe un platou, se ornează cu migdale şi coajă de lămâie şi se poate servi.