Tarte cu struguri şi vin

Tarte cu struguri şi vin

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 180 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 170 g zahăr
  • 1 ou
  • 90 g unt
  • 700 g struguri
  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 500 ml vin alb dulce
  • frişcă
  • jeleu de fructe

Mod De Preparare

1. Se bate oul şi se amestecă cu 90 g zahăr şi untul bătut spumă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră.

2. Între timp, strugurii se spală, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Budinca de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind vin în loc de lapte şi 80 g zahăr.

3. Se întinde aluatul şi se pune în forme mici sau într-o formă rotundă mare. Se presară 1/2 din cantitatea de struguri, apoi se toarnă crema de vin şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute. Se ornează cu restul de struguri, frişcă şi jeleu de fructe.

Evaluează