Prăjitură cu cremă de brânză dulce

Prăjitură cu cremă de brânză dulce

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 gălbenuş
  • 150 g zahăr pudră
  • 250 g unt sau margarină
  • 400 g făină
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet praf de copt
Pentru umplutură
  • 750 g brânză proaspătă de vaci
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie

Mod De Preparare

1. Se freacă gălbenuşul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă untul frecat spumă şi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Se frământă până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră.

2. Pentru umplutură, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu gălbenuşurile şi amidonul, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Se amestecă uşor, de jos în sus.

3. Jumătate din aluat se întinde şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se rade jumătate din aluatul rămas, apoi se acoperă cu crema de brânză, iar peste cremă se presară restul de aluat dat pe răzătoare. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 minute.

Evaluează