Se pun într-un vas făina cernută, untul lăsat la temperatura camerei, mierea, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se frământă puţin, atât cât să fie bine amestecate. Se dă forma unei sfere şi se lasă 1-2 ore, la rece.
Între timp, se pun nucile şi migdalele la copt, se rumenesc câteva minute şi apoi se macină. O parte din migdale se lasă întregi pentru ornat.
Se pun untul, mierea, gălbenuşurile, vanilia şi un praf de sare la baie de aburi. Se lasă până se leagă şi se adaugă nuca, o parte din migdalele măcinate şi sâmburii de migdale.
Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul pe o planşetă şi se taie bucăţi potrivite, care se pun în formele speciale de tarte şi se coc la foc mijlociu. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi se umplu cu crema călduţă. Se ornează cu sâmburi de migdale şi frunze de mentă.