1. Ficatul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi câteva boabe de piper. Carnea se spală şi se taie astfel încât să se obţină o felie de carne plată, care să se poată rula. Se condimentează cu sare şi piper, iar partea care urmează să fie la interior se unge cu muştar. Se pune la rece 30 minute.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Se sting cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute. Când se răcesc se amestecă cu ficatul fiert tăiat fâşii, muşchiul file tăiat cubuleţe, franzela înmuiată în apă şi stoarsă, 2-3 linguri de vin, măslinele, ouăle bătute, sare, piper şi verdeaţă uscată.
3. Se presară această umplutură pe felia de carne, se rulează şi se prinde cu aţă să nu se desfacă. Se aşază apoi într-o tavă unsă cu ulei, se toarnă restul de vin îndoit cu apă şi se coace în cuptorul încins, 70-75 minute. Din când în când se stropeşte cu sosul din tavă.