Se scoate aluatul din frigider şi se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. În acest timp, se pun într-un bol nucile măcinate, fisticul, migdalele, mierea, coaja de lămâie şi de portocală, sarea şi vanilia. Se amestecă bine şi se obţine o cremă destul de consistentă.
Se iau foile de aluat, se întind cu sucitorul şi se pun în tavă. Peste prima foaie se toarnă compoziţia de nucă, se întinde uniform şi se aşază a doua foaie. Se taie pătrăţele egale cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.
Separat, într-o oală de un litru, se pun mierea, coaja de lămâie şi de portocală, zahărul vanilat şi se fierb în câteva clocote până se obţine un sirop gros.
După ce s-au copt baclavalele, se toarnă siropul pe deasupra şi se lasă câteva ore până se însiropează. Se mai stropesc din când în când cu siropul din tavă şi se servesc ornate cu feliuţe de portocale.