Tort cu fructe delicios și rapid, gata în puțin mai mult de o oră. Încearcă o rețetă simplă, pe care o poate face oricine!
1. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă 120 g zahăr şi romul, şi se bat în continuare până se întăreşte spuma din nou. Se freacă untul spumă, apoi se încorporează pe rând gălbenuşurile şi se amestecă cu albuşul bătut spumă, 2 linguri migdale şi făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace în cuptorul încins 20-25 minute.
2. Fructele se curăţă de sâmburi şi coajă şi se lasă la scurs. Frişca se bate cu 120 g zahăr şi zahărul vanilat. Mascarpone se freacă cu zahărul pudră, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Se împarte crema în două şi se amestecă cu fructele mărunţite. Jumătate din frişcă se păstrează pentru ornat, iar cealaltă jumătate se împarte în două şi se încorporează în cremele de fructe.
3. Se taie blatul în trei şi se însiropează cu siropul din compotul de piersici. Cremele se pun între foi, iar cu restul de frişcă se îmbracă tortul. Se ornează cu fructe şi restul de migdale pisate. Tortul cu fructe se lasă la rece 2-3 ore şi se poate servi.