Supă de linte cu costiţă afumată

Supă de linte cu costiţă afumată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g linte
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 păstârnac
  • cimbru
  • 200 g costiţă afumată
  • 1 cartof
  • 200 ml suc de roşii
  • sare
  • mărar şi pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Lintea se curăţă de impurităţi şi se spală. Se lasă în apă rece de seara până dimineaţa, apoi se schimbă apa şi se pune la fiert în 4 l de apă cu 1-2 crenguţe de cimbru. Cine doreşte mai poate schimba apa o dată.

2. Se lasă să fiarbă 30 minute, apoi se adaugă costiţa tăiată felii, ceapa tocată mărunt, morcovii, păstârnacul şi ţelina, toate tăiate cubuleţe. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, până se înmoaie boabele de linte. Cine doreşte mai poate adăuga şi cartoful tăiat cubuleţe.

3. Se adaugă sucul de roşii şi se potriveşte la gust cu sare. Când se serveşte se aromează cu mărar şi pătrunjel verde.

Evaluează