1. Se desface compotul de vişine şi fructele se pun la scurs într-o strecurătoare. Vişinele scurse se curăţă de sâmburi şi se pasează cu furculiţa, iar siropul se păstrează.
2. Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se pun untul, zahărul, 100 ml sirop din compot şi ciocolată rasă. Se amestecă la foc mic până se topeşte tot zahărul şi clocoteşte de câteva ori. Se lasă să se răcească.
3. Se adaugă apoi vişinele pasate, gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat şi făina amestecată cu amidonul şi praful de copt. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 minute.
4. Când se răceşte se însiropează cu restul sucului din compot şi se ornează cu frişcă.