1. Ceapa se curăţă, se taie solzişori şi se căleşte un ulei. Se adaugă ţelina tăiată fideluţă şi ciupercile tăiate felii. Se amestecă până se căleşte totul, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă deoparte.
2. Separat, într-o altă tigaie cu puţin ulei se prăjeşte baconul tăiat cubuleţe, iar brânza şi caşcavalul se rad separat într-un castron.
3. Foile de lasagna se fierb în apă cu sare, atât cât este indicat pe cutie. Între timp, se prepară un sos alb. Se topeşte untul într-o tigaie, la foc mic, apoi se adaugă făina şi se căleşte foarte puţin, doar un minut. Se amestecă energic şi se stinge cu laptele călduţ, adăugat în 2-3 porţii. Se lasă să fiarbă 5 minute şi se potriveşte la gust cu sare şi piper.
4. Se toarnă o parte din sos în tavă, apoi se pun straturi succesive de foi de lasagna, compoziţie de ciuperci, bacon, amestec de brânză şi caşcaval. Se toarnă câte o porţie de sos între straturi, iar ultimul strat va fi din sos amestecat cu brânză şi caşcaval.
5. Se coace în cuptorul foarte bine încins, la foc tare, 30 minute. După 15 minute se reduce focul la mijlociu.