Se spală pieptul de pui cu apă rece şi apoi se lasă să se scurgă. Se dezosează, dacă este cu os, şi se taie cubuleţe foarte mici.
Se pune uleiul într-o oală şi se călesc cubuleţele de pui. Se adaugă ceapa şi usturoiul spălate şi tocate şi ghimbirul ras pe răzătoarea mică. Se toarnă 3 litri de apă, se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Separat, se curăţă ciupercile, se se spală, se taie felii subţiri şi se pun în oala de ciorbă împreună cu porumbul fiert şi legumele chinezeşti. Se adaugă şi sosul de soia şi se fierbe în continuare la foc potrivit.
În acest timp, se pun să fiarbă tăieţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După fierbere, se scurg în sită şi se pun în supa picantă. Se încearcă dacă au fiert atât legumele cât şi carnea şi se potriveşte cu piper alb şi sos de soia, după preferinţă. Se serveşte ornată cu fire de ceapă verde tăiată rondele.