1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi cacaua amestecată cu mălaiul, făina şi praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 minute.
2. Pentru cremă, se amestecă făina cu zahărul şi laptele rece. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită şi se amestecă continuu, până ce se obţine o cremă groasă, legată. Când se răceşte, se amestecă cu untul frecat spumă şi zahărul vanilat.
3. Blatul copt se unge cu gem, apoi se acoperă cu un strat de banane tăiate felii şi un strat de cremă. Se ornează cu glazură de ciocolată.
4. Pentru glazură, se rade ciocolata şi se amestecă la cald cu smântâna, până se obţine o cremă moale, care să curgă uşor.