1. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se pun pe rând ouăle, amestecând continuu după fiecare ou, până se înglobează în crema de unt. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, biscuiţii pisaţi ca pentru pesmet, nucile trecute prin maşina de tocat şi ciocolata rasă fin. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până se obţine un aluat omogen.
2. Se toarnă într-o tavă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 50-60 minute.
3. Prăjitura coaptă se lasă câteva minute în formă, apoi se scoate şi se lasă să se răcească. Se taie după conturul unui şablon făcut din hârtie, în forma unei pisici şi se aşază pe un platou. Se acoperă cu glazură de ciocolată şi se ornează cu ciocolată albă.
4. Pentru glazura de ciocolată se amestecă la cald ciocolata rasă cu 40 g unt, iar pentru ciocolata albă cu 20 g unt.