1. Se dizolvă zahărul şi drojdia de bere în 125 ml apă călduţă, apoi se toarnă în făina cernută cu un praf de sare şi se frământă, adăugând treptat şi uleiul. Aluatul obţinut se acoperă cu un şervet şi se pune într-un loc cald, la dospit, aproximativ 30 minute.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte uşor în ulei. Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit, apoi se adaugă ardeiul gras tăiat rondele, ardeiul iute tocat mărunt, sucul de roşii şi sare după gust. Se lasă la foc mic, până ce sosul scade în tigaie.
3. Aluatul crescut se întinde într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se presară şunca tăiată cubuleţe, apoi se întinde sosul picant, roşiile tăiate rondele şi caşcavalul ras. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 20-25 minute.