1. Ananasul se taie cubuleţe şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Orezul se curăţă de impurităţi, se spală şi se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să clocotească 5 minute la foc mic, apoi se scurge toată apa şi se pune în continuare la fiert în laptele fierbinte. Se aromează cu coaja rasă de lămâie şi se lasă să clocotească, la foc mic, 20-25 minute. Se acoperă apoi şi se lasă deoparte, să se răcească.
2. Între timp, se bat gălbenuşurile cu zahărul şi untul înmuiat, iar albuşurile se bat spumă. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, apoi se adaugă gălbenuşurile, jumătate din ananas şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în formele unse cu unt, se ornează cu restul de ananas şi se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 35-40 minute.