1. Ceapa şi usturoiul fin tocate se pun într-o oală de 3-4 litri cu ulei. Se adaugă 3-4 linguri de apă şi se pune la foc mic să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie bine toată ceapa. Se pun apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii şi un litru de apă. Se amestecă şi se lasă să fiarbă 30-40 minute. Din când în când se spumează.
2. Se strecoară supa şi se pune din nou pe foc. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie, se aromează cu oregano şi se mai lasă la foc mic 10 minute.
3. Între timp, se amestecă brânza proaspătă cu oul bătut, parmezanul ras, pesmetul adăugat în ploaie şi busuiocul. Se fac găluş te mici, cam cât o nucă şi se pun la fiert în supă. Se acoperă supa cu un capac şi se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute. Găluştele sunt fierte atunci când se ridică la suprafaţa supei.