Se pune laptele să se încălzească, apoi se adaugă batonul de vanilie. Separat, se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul în ploaie şi laptele căduţ şi se bat în continuare 5-10 minute.
Se pune zahărul într-o cratiţă şi se topeşte la foc mic. După ce a căpătat culoarea arămie, se toarnă în cupe termorezistente. Apoi se adaugă compoziţia de ouă şi lapte.
Cupele se pun pe o tavă şi se bagă în cuptor, la foc potrivit. După aproximativ o oră și jumătate, se scot şi se lasă să se răcească, apoi se pun pe farfuriuţe de tort.
Se spală fructele. Se taie căpşunile, dacă sunt prea mari. Fructele de pădure se stropesc cu lichior şi se pun câteva minute la rece, ca să-şi lase sucul. Se ornează cu fructe de pădure, cu sirop, frunzuliţe de mentă şi ornamente din zahăr caramelizat.