1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune la foc într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare. Se spumează sau se schimbă apa după primul clocot, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 30 minute.
2. Între timp, toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi varza se taie fideluţă, iar cartofii se taie cubuleţe. Se adaugă la supa de carne, se spumează din nou, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc potrivit, până se înmoaie toate legumele şi carnea.
3. Roşiile curăţate de coajă şi ardeiul gras se taie cubuleţe. Se pun în supă şi se mai fierbe doar 10 minute. Se acreşte cu borşul fiert separat şi se potriveşte la gust cu sare. Se aromează cu leuştean verde.