Budincă de ciuperci

Budincă de ciuperci

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 100 g bacon
  • 60 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 legatura mărar şi pătrunjel
  • 200 ml smântână
  • 2 felii franzelă
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 4 ouă
  • 100 g caşcaval sau brânză telemea
  • unt şi pesmet pentru tapetat forma
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în unt. Se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate felii, sare şi piper şi se înăbuşă la foc mic până dispare toată apa din tigaie. Se răs- toarnă într-un castron mai mare şi se lasă deoparte să se răcească.

2. Se adaugă miezul de franzelă înmuiat în lapte, baconul tăiat cubuleţe, ouăle bătute cu făina şi caşcavalul ras, smântâna, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, sare şi piper.

3. Se răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 35-40 minute. Se serveşte fierbinte.

Evaluează