1. Zmeura se spală şi se curăţă. Câteva fructe se păstrează pentru ornat, iar restul se pasează.
2. Din zahăr şi 70 ml de apă se face, la foc mic, un sirop. Când se răceşte, se amestecă cu jumătate din zmeura pasată. Se adaugă albuşurile şi se mixează până se obţine o spumă densă, care se pune deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bate până se îngroaşă. Se lasă să se răcească.
3. Se bate frişca, apoi se amestecă uşor cu spuma răcită şi cealaltă parte de zmeură pasată. Se toarnă în cupele de îngheţată, care au fost tapetate cu hârtie de copt, astfel încât să depăşească înălţimea cupelor cu 3-4 cm.
4. Se congelează 3 ore şi se scoate din frigider cu 15 minute înainte de a fi servite. Se desface hârtia de copt de pe pereţii laterali şi se ornează cu zmeură proaspătă.