Această budincă aperitiv se face repede, iar rețeta e suficient de simplă pentru oricine. Încearcă și tu!
1. Macaroanele se fierb în apă cu sare, respectând timpul indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. În tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet se presară seminţele de floarea-soarelui.
2. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte puţin în ulei. Se ia de pe foc şi se amestecă uşor cu macaroanele fierte. Se adaugă mazărea, porumbul fiert, mascarpone, usturoiul bine pisat cu un praf de sare, făina, parmezanul şi ouăle bătute. Se condimentează cu sare şi se toarnă în tava cu miez de floarea-soarelui.
3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 50 de minute. Se taie felii şi se serveşte cu salată proaspătă.