1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă rece. Se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o jumătate de oră.
2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se acoperă din nou şi se pune la rece. Perele se taie în jumătăţi şi se curăţă de coajă şi de seminţe.
3. Albuşurile se bat cu zahărul şi zahărul vanilat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o spumă densă. Se adaugă apoi gălbenuşurile şi treptat făina. Se amestecă uşor şi se toarnă în formă peste aluatul de tartă. Se pun apoi jumătăţile de pere şi se coace în cuptorul încins, la foc tare, 25-30 minute. După 15 minute se reduce focul la mijlociu.
4. Se lasă să se răcească şi apoi se taie felii.